Bachbloesem- en aromatherapie

Wat is Bach Bloesem?

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Je kunt hierbij denken aan gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. 

Werking

De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen die net als alles ook een positieve en een negatieve kant kennen. Wanneer een disbalans ontstaat, dier zit niet lekker in z'n vel, is anders dan anders, dan kan een bijbehorende Bach remedie ondersteunen en het dier helpen om weer in balans te komen. 

Bach druppels onderdrukken gedrag niet zoals valium of antidepressiva. Wanneer het dier na behandeling met Bach Remedies een goede periode heeft maar later toch weer terugvalt in het ongewenste gedrag, is er altijd een reden waarom het dier weer opnieuw uit balans is geraakt. Het is daarom belangrijk om niet alleen Bach druppels te geven maar ook te kijken naar de omgevingsfactoren (holistische benadering). Waarom is het dier in 1e instantie in disbalans gekomen en wat kan er worden veranderd om dit in de toekomst te voorkomen! 

"Behandel de zieke, niet de ziekte" was het motto van Dr. Edward Bach 


Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën worden ook wel etherische of aromatische oliën genoemd. Dit zijn de geurende stoffen van planten, vruchten, kruiden, wortels van planten en bomen. 

Werking

Alles is energie. Wij, mensen en onze dieren, alles om ons heen bestaat in feite uit elektromagnetische golven.  

Van kleine ongemakken, zoals een insectenbeet tot meer complexe problematiek zoals gedrags- of fysieke problemen, kunnen ondersteund worden met essentiële olie. Het werken met geuren door middel van essentiële olie, wordt aromatherapie genoemd. De oliën kunnen ook ingezet worden bij massages en werken dan in via de huid en het ademhalingsstelsel. 

Het 'verstoorde' lichaam kan weer in evenwicht worden gebracht met behulp van essentiële olie.  Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.